23 iunie 2008

Europenii ii privesc pe europeni

Europenii ii privesc pe europeni. Clisee internationale in banda desenata
Vineri 27 iunie 2008/ 18:00/ Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38)
Vernisajul va fi urmat de un cocktail.

In cadrul celei de-a doua editii a Nopţii Institutelor Culturale din Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, prezinta expozitia de benzi desenate „Europenii ii privesc pe europeni“. Realizata de Centrul Belgian al Benzii Desenate din Bruxelles, expozitia prezinta 100 de „clisee internationale” extrase din benzile desenate de 60 de artisti din intreaga Europa. Banda desenata devine astfel un fel de oglinda a societatii contemporane, înfatisandu-ne un portret original si plin de umor al europenilor. Conceptia si textele expozitiei apartin lui Jean Auquier, iar scenografia lui Didier Geirnaert.
La vernisaj vor vorbi Lidia Badea (responsabil activitati bilaterale, Delegaţia Valonia-Bruxelles), Dodo Nita (Presedintele Asociatiei Bedefililor din Romania) si Alexandru Ciubotariu (artistul BD roman ale carui planse - extrase din albumul Alex la Paris, ed. Libertes, Bucuresti, 2002 - sunt prezentate in expozitie).
Expozitia va fi gazduita de Institutul Cultural Roman in perioada 27 iunie – 8 iulie 2008.

16 iunie 2008

puzzle project 3

intre 15 si 22 voi fi la motoare la a 3-a editie a puzzle project.

12 iunie 2008

caricatura zilei

rubrica mea din business standard a ajuns la numarul 113... asta e pentru campanie.

09 iunie 2008

aooleu

primul numar din ziarul Aooleu a fost lansat la street delivery. alaturi de alti artisti romani am participat la singurul ziar desenat in intregime de mana si care aduce stiri proaspete cu o luna intarziere. este gratuit si se distribuie in intreaga lume. tot in cadrul street delivery Boutique pisicapatrata a fost un succes iar desenul de pe calcanul de pe arthur verona e aici.

04 iunie 2008

boutique pisicapatrata

mic magazin de obiecte, serie limitata, ale artistului pisicapatrata(ciubi). pentru cunoscatori, colectionari si curiosi. in cadrul streetdelivery intre 6 si 8 iunie.

03 iunie 2008

de ziua copiilor


ca si anul trecut protv magazin ofera de 1 iunie o carticica de colorat unde am ales sa fac pirati. iar la roton music au aparut 5 CD-uri cu povesti cu ilustratia copertii de mine nu si designul.

01 iunie 2008

BD, a noua arta


BD, a noua arta articol in editia romaneasca a revistei ELLE, numarul din iunie de Alina Baisan.