23 noiembrie 2008

bucuresti...


“Are multe lipsuri care, ca street artist, te provoacă să le completezi, care te invită să intervii în locuri publice. Sunt unghere şi colţuri gri şi abandonate, toate extrem de ofertante pentru un artist care se exprimă în stradă. Întâi am cunoscut Bucureştiul pe jos şi din acest dialog, eu mergând, el arătându-mi-se, am descoperit locuri pe care simţeam că le pot înfrumuseţa. Această joacă, la început, s-a transformat în timp într-o «misiune» pentru mine. Bucureştiul mi-a oferit multe; acum este timpul meu să îi ofer ce pot eu mai frumos - desene făcute special pentru acest oraş“.
fragment

10 noiembrie 2008

republica pisica patrata


"Ciubi mi s-a parut dintotdeauna serios. Nu in ceea ce deseneaza, ci in felul in care o face. Elaborat, studios, plin de gratie, ca niciun element nedorit sa nu se strecoare printre rotunjimi perfecte si contururi nedepasite. Probabil cel mai prolific dintre artistii nostri, atat in caricatura, ilustratie de carte, banda desenata, ilustratie de ziar, pictura, photoshop cat si in paste-ups si desene pe perete. Stilul lui nu e random, e matematic de-a dreptul, fara sa se faca abstractie de faptul ca lumea pe care o expune Ciubi e foarte asemanatoare cu lumea din interiorul lui: cateodata plina de monstri, alteori delicata si unduitoare ca o pisica. El mai are ceva ce altii nu au: lucreaza direct cu spatiul. Il vede, si-l imagineza si intervine, nu e niciodata invers."
fragment din articolul street art romanesc in revista Republik numarul pe octombrie de Irina Bako. articolul e structurat si scris bine, din pacate e foarte prost ilustrat. nu ma refer la calitatea lucrarilor alese, ci la modalitatea de alegere care a exclus ilustratia pentru mircea nicolae, cycler, pisica patrata dar, in fine. totusi pun eu o ilustratie macar a acestui fragment cu una din ultimile pisici patrate din bucuresti

03 noiembrie 2008

ctvercova kocka


Vernisaj Čtvercová kočka/ Square Cat/ Pisica Patrata 6 noiembrie ora 17 Institutul Roman din Praga (Anglická 26) in cadrul Komiksfest!