31 martie 2009

Romanian Comics in Polonia

In cadrul programului „Libertatea la 20 de ani”, pentru aniversarea Revolutiei Romane din decembrie 1989, Institutul Cultural Român din Varşovia a colaborat cu asociaţia Centrala (Central Europe Comics Art) si Fundatia Transmisja din Polonia, la organizarea a doua expozitii de benzi desenate: 45-89. Comics behind the Iron Curtain si Social Reality in Romanian Comics.
In cea de-a doua am si eu planse iar organizatorii au ales o lucrare de'a mea pentru a face afisul expozitiei.
4 aprilie ora 19 la galeria Klub Chlodna din Varsovia.

24 martie 2009

lansare Otaku

Pe 28 martie ora 19:00 party-ul de lansare a revistei OTAKU PLAY la Ota - Str. Dr. Staicovici nr. 26 (zona Cotroceni), unde am si eu cateva chestii pe care va las sa le descoperiti la fata locului.

22 martie 2009

in ungureste

Aceasta este varianta in limba maghiara a albumului " Povestea despre eu" (Hardcomics). Va fi lansat in cadrul celei de-a 5-a editii a Festivalului Maghiar al Benzii Desenate unde sunt invitat de onoare in 18 aprilie la Budapesta. Deasemenea ca incalzire pe site lor cateva stripuri din seria Club 106.

06 martie 2009

Festivalul Lumiere

cinemagia anunta primul festival al Cineclubului Lumiere.
"Pisica patrata", "Barbatii de piatra si de metal", "In cautarea Fursecului Mecanic" sunt doar trei dintre scurtmetrajele pe care le puteti urmari duminica, 8 martie, de la ora 20:00, la Eurocinema Tinerimea Romana, vizavi de Teatrul Bulandra din Bucuresti, in cadrul Festivalului Lumiere.

Asadar scurtmetraj cu subiectul Pisica Patrata. Autor Adina Daca durata 6'36". "Reportajul prezinta un personaj din street art-ul romanesc si felul in care autorul se foloseste de el, oferind raspunsuri la nedumeririle oamenilor legate de aceasta manifestare".
Programul complet aici.
Intrarea la proiectie este libera.

05 martie 2009

Fragmente

Vor fi expuse fotografii cu „pretenţie de mărturie“, nu cu „pretenţie de artă fotografică“
Adevarul, 22 ianuarie 2009
Desene care includ o lume comică sau caricaturală, undergroundistă, pasaje evident smulse dintr-o lume care de regulă se etalează cu ostentaţia celor care nu şed acolo unde le este locul, undeva jos, ci chiar la o suprafaţă ce nu conteneşte a ne izbi.
Atac, 20 ianuarie 2009
Intr-adevar, e mult mai incitant sa ochesti Pisica prin oras, sa o vezi cum prinde sens prin harababura arhitecturala, insa partea buna de a o vizita la galeria Mora este ca poti pleca acasa cu ea.
Metropotam, 23 ianuarie 2009
Bosumflata sau zambitoare, lenevind sau pozand in diva, pisica lui Ciubi se patrateste in miniaturile din expozitie, lucrari pe care artistul le-a facut, in mare parte, inainte de a sti ca vor fi expuse.
Money Express, 03 februarie 2009
E street art, dar şi-a luat drept nume de cod pisicapătrată. E un personaj cu apariţii urbane năstruşnice şi, deseori, efemere. Desenele de pe ziduri întregi se mută în galerie şi măsoară acum doar câţiva centimetri.
TimeOut Bucuresti, 14 ianuarie 2009
Alexandru Ciubotariu îşi recreează atelierul în galerie, un atelier care nu este, aşa cum credem cu toţii, eminamente în stradă. Street-artistul îşi are laboratorul său închis într-o agendă, unde desenele sînt schiţate în timp. Dar numai suprafeţele spaţiului urban pot genera acest tip de artă. Dilema Veche, 18 februarie 2009

fragmente din cateva articole care au aparut despre expozitia de la MORA. de remarcat este cel din cotidianul de scandal Atac care nu are nici o logica...



un filmulet home-made al desenului din expozitia de la galeria MORA.