27 ianuarie 2010

the grafik show

The grafik show este un experiment 100% live de muzica, proiectii si grafica. Pe muzica Sensor Pisica Patrata va desena si proiecta desenele sub forma de visuals in timp real pe ecrane.
Prima reprezentatie va avea loc in club Gaia , vineri 29 ianuarie 2010, ora 23:00 iar intrarea este libera.

25 ianuarie 2010

zi de zis

Zi de zis #2: Street Art de ulita noastra
Discutie. Lansarea albumului pisicapatrata
Fabrica de pensule, Sala Studio, etaj I (str.Henri Barbusse 59-61, Cluj)
27.01.2010, 18.00 – 20.00 h
Moderator: István Szakáts, Fundatia AltArt
Invitati:Alexandru Ciubotariu (aka Ciubi aka Pisica Patrata) – street artist
Cristian Rusu – artist vizual
Organizator: Fundatia AltArt
După o istorie de peste 30 ani in lume si un articol in dictionar, dupa galerii, bienale si publicatii, street art si-a marcat teritoriul si in Romania. Lucrari, nume, trenduri si valori s-au materializat si au devenit recognoscibile. Au aparut semnaturi pe ziduri. Intalnirea organizata de AltArt va porni de la exemple si marturii ale invitatilor pentru a discuta despre arta in spatiu public, mesajele continute de street art, provocarile situarii artei intr-un context social si va incerca sa defineasca arta de pe strazile din Romania.

o mica expozitie

venita in completarea lansarii albumului PisicaPatrata, lansat joi la Carturesti, libraria Jumatatea Plina a pus la cale o mica expozitie cu lucrari din album dar si cu ceva schite. la cafe Lente, str. Praporgescu nr.31

18 ianuarie 2010

joi 21 ianuarie, 18:00, SubCarturesti


Autograf bonus pentru cei prezenti la lansare: un desen original pisica patrata pe prima pagina a cartii.

13 ianuarie 2010

lansarea albumului pisica patrata

pisica patrata & editura Vellant lanseaza - in editie limitata - pisicapatrata primul album de street art romanesc joi, 21 ianuarie, ora 18:00, Cafe Verona (SubCarturesti) *
Despre album si aventura intocmirii sale vor vorbi autorul, Alex Ciubotariu (aka Ciubi/Pisica Patrata), jurnalista Daria Ghiu (care semneaza si prefata volumului) & Dan Plesa (director editura Vellant).
Autograf bonus pentru cei prezenti la lansare: un desen original pisica patrata pe prima pagina a cartii.
proiect sustinut de Graffiti BBDO

*la subsolul Librariei Carturesti din str. Arthur Verona, nr. 13-15

03 ianuarie 2010

albumul Pisica Patrata



preview

Pisica Pătrată este primul album de street art românesc, apărut în ediţie limitată la Editura Vellant. Prezentând o serie de lucrări ale street artistului Alexandru Ciubotariu, cunoscut sub pseudonimul de Pisica Pătrată, albumul adună laolaltă mostre ale trecerii pisicii pătrate prin Bucureşti, Constanţa sau Chişinău şi îi oferă cititorului ocazia de a (re)vedea şi lucrări care nu se mai regăsesc „pe teren”.
O intervenţie salvatoare şi reparatorie în spaţiul public, personajul pisica pătrată a devenit emblematic pentru street art-ul bucureştean. Cap pătrat, dinţi ascuţiţi, faţă veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – pisica pătrată poate fi admirată de-acum încolo nu numai în oraş, ci şi în bibliotecă.
Număr de pagini: 122
Paperback, ilustraţii color

Aşadar la sfârşitul anului trecut a apărut albumul Pisica Pătrată. Un proiect pe care îl plănuiesc de vreo 3 ani. Fără ajutorul oamenilor de la Grafitti BBDO nu ar fi fost posibil. Mulţumesc. Le mulţumesc şi celor de la Vellant pentru deschidere. Îi mulţumesc şi Dariei Ghiu pentru cuvintele de deschidere şi pentru că a crezut în acest proiect. Albumul se poate găsi în librării dar lansarea oficială va fi pe 21 ianuarie la Cărtureşti.
Comenzi on-line aici şi aici.