21 iulie 2011

pisicapatrata la Saint Ink

pe strada Doamnei la numarul 3 este galeria Saint Ink unde are expozitie OctavSmokingcoolcat si unde se anunta ca vor mai fi si alte evenimente interesante. M-au invitat si le-am vizitat peretele exterior.

18 iulie 2011

pisicapatrata/incubator107

pisica e patrata la incubator 107.

animatia contemporana romanesca la MBD

Miercuri, 20 iulie 2011, la ora 18.00, Seara animatiei contemporane romanesti la Muzeul Benzii Desenate va fi deschisa de conferinta Animatia si banda desenata, sustinuta de Daniel Todoran-Rares, sociolog si editor al site-ului www.animationmagazine.eu.
Conferinta va fi insotita de o expozitie de o zi si va fi urmata de cateva proiectii-eveniment: 1st Romanian 3D Stereoscopic animation experience (MediaPro Pictures, regia: Stefan Buzea; producător: Raluca Coman), va putea fi urmarit cu ochelari 3D; imagini (fragment și trailer) din lung metrajul de animatie Crulic – drumul spre dincolo (coproductie romano-poloneza, realizata de compania Aparte film; scenariul si regia: Anca Damian); scurt metraje realizate de tineri animatori din Romania, precum si productii ale unor creatori de origine romana activi in strainatate.

06 iulie 2011

BD in presa

Banda desenată în presă este tema celei de-a doua expoziții din Galeria Muzeului Benzii Desenate. Vernisajul va avea loc joi, 7 iulie 2011, de la ora 19.00, la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană și va fi urmat de o dezbatere. Tema ilustrată de exponate va fi întoarsă pe toate fețele de artişti din breaslă, printre care Vali Ivan, Matei Branea și echipa Kamikaze.

Banda desenată s-a născut în paginile ziarelor la începutul secolului 20. Primul personaj notabil a fost The Yellow Kid, care popula paginile ziarului The New York Journal. De atunci, banda desenată s-a diversificat, dar continuă să apară şi în mediul în care îşi are originea. Expoziţia Banda desenată în presă prezintă câţiva autori contemporani care s-au făcut cunoscuţi apărând constant în presă: Lucian Amarii – Jup de la Iaşi, care a publicat începând cu anii nouăzeci poate mii de planşe în ziarele locale, Vali Ivan care, de la venirea lui la Jurnalul Naţional, a publicat foarte multe benzi desenate cu subiecte şi stiluri foarte diferite, de la teme politice până la teme istorice sau umoristice. Alături de ei, expun tinerii Cristian Prandea, Filip Ilie şi eM, membri ai echipei Kamikaze, autori prolifici de stripuri politice. Expozanţii, organizatorii şi invitaţii vor discuta, la vernisaj, despre rolul şi locul acestei arte în presa romanească.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 10 august 2011.