30 aprilie 2012

hello, Bucur!

Vino pe 4 mai la ora 19 la Vatra Collective să-l saluţi pe BUCUR, la prima sa expoziţie.
Artişti invitaţi: SASHA DARIA / SADDO / NOPER / AITCH / MATEI BRANEA / KITRĂ / ALEXANDRA ALBU / MIRCEA POP / ANDREI ROBU / PREN / PISICA PATRATĂ / GIORGE ROMAN / ADRIAN MOISE / MĂDĂLINA ANDRONIC / AGNES LUKACS
Str. Mavrogheni nr. 10, Sector 3, Bucureşti

19 aprilie 2012

expozitia Livia Rusz

Pe 11 aprilie a avut loc vernisajul expoziţiei Livia Rusz-retrospectivă de benzi desenate. În prezenţa publicului, a lui Kiss Ferentz istoric şi pasionat al benzilor desenate din Ungaria, a curatorului expoziţiei Alexandru Ciubotariu, a doamnei director ICR Budapesta Dr. Brînduşa Armanca am avut onoarea să o avem alături şi pe doamna Livia Rusz cu noi.
Expoziţia, prezentată pentru prima oară publicului în cadrul Salonului European de Bandă Desenată de la Bucureşti în toamna anului 2011, se axează pe creaţia de bandă desenată a doamnei Livia Rusz, cunosut fiind faptul că domnia sa a avut o impresionantă carieră şi în domeniul ilustraţiei de carte sau chiar a picturii. Cu ajutorul lui Dodo Niţă, Kiss Ferentz şi a lui Marius Leştaru s-a acoperit întreaga operă BD de la debutul din 1959 până la ultimile planşe desenate în 1999. Adevărata valoare a expoziţiei o reprezintă puţinele desene originale care s-au mai păstrat şi care sunt adevărate bijuterii grafice. Întregul expoziţional demonstrează valoarea de nivel mondial a producţiei BD a acestei minunate artiste. Şi acestă manifestare se înscrie în seria de evenimente de promovare a valorilor benzii desenate româneşti realizate în parteneriat cu Institutul Cultural Român.
Expoziţia găzduită de sediul Institutului Cultural Român filiala Seghedin poate fi vizitată până în data de 15 iunie.

06 aprilie 2012

revista Comics 8

Fragment dintr-o banda desenata pe scenariul lui Mati Botezatu in Revista Comics 8.