22 decembrie 2012

ARTLIMENTARA

Pentru cei care sunt în BRAŞOV.
10 zile, 8 evenimente, 6 întâmplări, 4 elemente.
21 - 30 decembrie 2012, str. Apollonia Hirscher nr. 2, Bv.
Luăm un spaţiu nefolosit din centrul Braşovului şi îl transformăm în galerie de artă contemporană. Timp de 10 zile aici expunem lucrări ale celor mai proactivi artişti români veniţi din cultura street-art. Arătăm ce n-a văzut pompidou-ul lor într-un mediu familiar şi indispensabil nouă – ARTLIMENTARA. Iniţiem activitate şi interacţiune pentru a stârni contactul cu publicul şi a face înţeles că oamenii pot pune arta în mişcare. Noi îţi dăm destul cât să ai ce povesti acasă. Noi suntem Elementul4.
Vino să vezi cei mai buni artiști street-art din România și ilustratori ai momentului:
AITCH / AKIRA / ALEXANDRA MAFTEI / ANDREI DRĂGAN / ANDREI PUICĂ / HOMBOY LDJ / KITRA / LAST / LORETA ISAC / NAZEK / NECULAY / NEGO / NUCLEARFAIRY / OANA FURCĂ / ORSOLYA BALINT / PANDELE RADU / PISICA PĂTRATĂ / POP PRINCE / RAREŞ DRĂGAN / SADDO / SINBOY / SUFLO / VLADIMIR ŢĂROI.

21 decembrie 2012

Ne placa ce faci 2


Pentru Ne Placă Ce Faci. Pana pe 31 decembrie vor fi expuse la Cafeneaua Carturesti. Placile sunt puse la vanzare, iar toate fondurile stranse se vor indrepta (ca de sarbatori) catre copiii care au cea mai mare nevoie de ele, sustinere a campaniei "Direct pentru copii" Asociatia OvidiuRo.

19 decembrie 2012

PisicaPatrata 2.0 - de purtat

O colectie de bijuterii, o colaborare a artistului Alexandru Ciubotariu cu designer-ul Carla Szabo, exclusiv pentru GALATECA. Pisica Patrata a inspirat pandantive, coliere, bratari, pin-uri si cercei. Printre materialele alese de Carla: lemn, coral, onix, matase, argint, stiplex, imaginatie, bun gust, pisici, minimalism. Iata cateva sugestii de cadou.






PisicaPatrata 2.0 - jucaria



De doi ani PISICA PATRATA 2.0 asteapta sa iasa la iveala. A durat ceva conceptul, apoi executia, pictura manuala si in cele din urma alegerea galeriei si a momentului potrivit pentru lansare. Ii multumim artistului Alexandru Ciubotariu ca ne-a ales pe noi! Prezentam mai jos cateva imagini, numai cu exemplarele care se mai regasesc in Galateca. Primele Pisici au plecat deja catre proprietarii lor.

JOI, VINERI, SAMBATA, DUMINICA - 4 zile in care GALATECA a pregatit reduceri de 13% pentru colectia de obiecte semnate PISICA PATRATA. Jucarii urbane unicat, bijuterii, tablouri BD care isi asteapta personajele – intr-un scenariu numai de voi stiut – globuri pictate de Pisica Patrata si tot felul de minunatii in serie limitata, tot atatea cadouri pentru voi sau pentru cei dragi.
Va invitam la o cana de ceai si un tur de shopping de arta urbana, in compania expozitiei Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri....

16 decembrie 2012

Ne Placă Ce Faci 2

Pentru show-ul “Ne Placă Ce Faci” de pe 19 Decembrie de la Modern Bucureşti (Mihai Eminescu, nr.127).

10 decembrie 2012

PISICAPATRATA 2.0 pe 13 decembrie la ora 19:00

Între 7 decembrie şi 17 februarie la GALATECA se desfăşoară expoziţia “Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri”. Pentru că este realizată sub egida Muzeul Benzii Desenate şi pentru că se vrea un spaţiu viu şi interactiv, pe toată perioada vor fi organizate lansări de proiecte editoriale BD, ateliere de creaţie şi evenimente de celebrare a design-ului de obiect. Primul din această serie de evenimente va fi lansarea PISICAPATRATA 2.0 şi se va întampla joi 13 decembrie în spaţiul GALATECA (C.A. Rosetti, nr. 2-4) de la ora 19:00. Pisica Pătrată este personajul cu care se identifică artistul Alexandru Ciubotariu, curatorul expoziţiei. Pisica Pătrată şi-a făcut apariţia pe străzile din Bucureşti în urmă cu 7 ani sub forma de street-art iar apoi a migrat în diferite medii de la stickere, insigne şi două colecţii de tricouri la pictură în galerii, primul album street-art din România, show video-muzical cu trupa Sensor sau prima jucărie urbană din România. Acum este vremea pentru lansarea versiunii 2 a jucăriei-obiect. Este realizată în colaborare cu Eldercut exclusiv pentru GALATECA. Ca toate “produsele” Pisica Pătrată este vorba de serii mici unicat, personalizate manual. Vom lansa şi colecţia de bijuterii Pisica Pătrată realizate de Carla Szabo, exclusiv pentru GALATECA. Acestea ar fi vârful de lance, dar vă aşteptăm să descoperiţi şi alte derivate Pisica Pătrată realizate special pentru GALATECA.
Bonus de lansare: de la ora 19:30, în seara de joi 13 decembrie curatorul expoziţiei şi creatorul Pisicii Pătrate, Alexandru Ciubotariu, va oferi un tur ghidat al expoziţiei.

09 decembrie 2012

Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri

Vineri a avut loc deschiderea expoziţiei Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri la GALATECA. Iată câteva fotografii din spaţiu. Ne pregătim acum pentru evenimentele care vor avea loc pe toată durata expoziţiei. Detalii foarte curând.



Poveşti în imagini, benzi desenate sau comicsuri, iată câteva dintre numele sub care s-a făcut cunoscută cea de-a noua artă: banda desenată.
Muzeul Benzii Desenate – un proiect de autor care a existat fizic în spațiul MNAC, pentru ca acum să se dezvolte prin intermediul proiectelor culturale din centrele care îl găzduiesc – propune o selecţie atentă de 14 artişti reprezentativi. Exponatele acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluție a benzii desenate și poartă semnăturile: Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihăescu, Mircea Arapu, Valentin Tănase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea, Cristian Dârstar. Cu o "punere în scenă" concepută special pentru noul spaţiu Galateca aducem în prim-plan benzile desenate în formatul original în care au fost create, dar şi în stadiul de "produs final": cartea, albumul sau revista în care au fost publicate. Astfel, putem încerca o decodare a felului în care au fost imaginate aceste bijuterii grafice, ce nu au fost gândite pentru a fi expuse, ci pentru a fi publicate.
Expoziţia durează 3 luni şi în tot acest interval vom organiza diferite evenimente, de la lansări de revistă, la ateliere de lucru sau chiar editare de albume.
După modelul muzeelor din spațiile culturale în care banda desenată și-a câștigat deja recunoașterea binemeritată, am creat și obiecte al căror design și utilitate sunt inspirate de subiectul expoziției. Toate acestea reprezintă încă un pas important către găsirea unui loc definitiv pentru acest muzeu, acum “călător”, și care a dovedit că își poate afla sensul și scopul în peisajul cultural bucureştean.
Curator Alexandru Ciubotariu
coordonator Muzeul Benzii Desenate

04 decembrie 2012

Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri

Galateca, galerie de C’arte şi Cooltura, se deschide cu expoziţia “Poveşti în imagini, benzi desenate, comicsuri”. Din 7 decembrie şi până în 17 februarie galeria situată la parterul Bibliotecii Centrale Universitare aşteaptă vizitatorii pasionaţi de BD şi iubitori de artă contemporană. Curatorul Alexandru Ciubotariu, alias PisicaPătrată, a propus 14 artisti reprezentativi, într-o manieră ce permite vizionarea formatului original în care autorii şi-au gândit lucrările. Exponatele, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului, acoperă o perioadă de 90 de ani de evoluţie a benzii desenate şi poartă semnăturile Ary Murnu, Burschi Gruder, Puiu Manu, Livia Rusz, Matty Aslan, Radu Duldurescu, Sandu Florea, Ioan Mihăescu, Mircea Arapu, Valentin Tănase, Tudor Popa, Alexandru Ciubotariu, Matei Branea şi Cristian Dârstar. O aplicaţie pentru iPAD creată pentru Galateca permite vizualizarea unor noi episoade semnate de autorii expuşi şi completarea expoziţiei cu multe informaţii şi imagini.

Expuse în regim de muzeu, Benzile Desenate alese de curator au inspirat o colecţie de obiecte, de la agende şi afişe la cărţi poştale sau bijuterii în stil BD. Pe durata expoziţiei Galateca a pregătit lansări de proiecte editoriale BD, ateliere de creaţie şi evenimente de celebrare a design-ului de obiect.

Vernisaj vineri 7 decembrie, ora 19:00.

01 decembrie 2012

very important chair

Pe 7 decembrie, la Galeria BARIL, "Fabrica de Pensule" - Cluj-Napoca, are loc vernisajul proiectului V.I.C. începând cu ora 18h00.