28 noiembrie 2013

Carturesti 13 ani


La 13 ani de Cărturești norocul ne surâde: Pisica neagră devine Pisica Pătrată în șase modele jucăușe de suporturi de cesti create de artistul Alexandru Ciubotariu.
Fiecare comandă efectuată în perioada 13 - 30 noiembrie 2013 va sosi cu un pachet care conține două suporturi din colecția aniversară. Colectioneaza cele trei seturi si ceaiul cu prietenii va fi mai vesel!
Alexandru Ciubotariu aka Ciubi este unul dintre cei mai cunoscuţi street artişti din România, autor de benzi desenate şi creatorul brandului Pisica Pătrată. A publicat în peste 60 de ziare şi reviste din ţară şi străinătate, semnează 11 albume de benzi desenate şi a participat la peste 100 de expoziţii cu lucrările sale. Spune despre ceea ce face pe străzile din Bucureşti: “Eu vroiam să înfrumuseţez oraşul, nu să-l vandalizez.”

19 noiembrie 2013

la Gaudeamus 2013


Două-trei titluri vor fi prezente anul acesta la Târgul Internaţional Gaudeamus:
Greuceanu de Petre Ispirescu, în colecţia Pasărea măiastră la editura Vellant.
Cocoşelul neascultător de Ion Lucian, în colecţia Radio-Prichindel la editura Casa Radio.
Şi două noi volume din colecţia Noapte Bună Copii -  Întâmplări cu şi fără Arpagic de Ana Blandiana, în lectura autoarei, Cartea cu Apolodor de Gellu Naum în lectura Alexandrinei Halic, tot la editura Casa Radio.

09 noiembrie 2013

Salonul European de Banda Desenata 2013


În perioada 7 noiembrie - 5 decembrie are loc în Bucureşti Salonul European de Bandă Desenată, ediţia a 3-a. Expoziţia EABDRPS -  Expoziţia Autorilor Români BD Publicaţi în Străinătate propune anul acesta o selecţie de lucrări şi autori români publicaţi în străinătate. Mozaicul divers ca stil sau finalitate, cât şi ca tematică este asigurat de: Şerban Andreescu, Mircea Arapu, Adrian Barbu, Matei Branea, Remus Brezeanu, Burschi Gruder, Alexandru Ciubotariu, Valentin Cristescu, Cristian Dârstar, Victor Drujiniu, Sandu Florea, Cristian Loghin, Traian Marinescu, Marian Mirescu, Andrei Molotiu, Nicolae Nobilescu, Viorel Pîrligras, Augustin Popescu, Dan Popescu, Ionuţ Popescu, Cristian Prandea, Radu Marian, Daniel Rizea, Giorge Roman, Livia Rusz, Veronica Solomon, Călin Stoicănescu, Ileana Surducan, Maria Surducan, Alexandru Talambă, Valentin Tănase, Roman Tolici, Mihai Tymoshenko, Sorina Vasilescu.
Expoziţia este realizată pentru Institutul Cultural Român în colaborare cu proiectul Muzeul Benzii Desenate, coordonat de Alexandru Ciubotariu.
Deasemena imaginea acestei ediţii este realizată de mine.

05 noiembrie 2013

in asteptarea lui Greuceanu


Săptămâna aceasta vă așteptăm cu o surpriză în Ceainăria Cărturești Verona: am desfășurat pe pereți o carte care chiar acum se “coace” în tipar: “Greuceanu”, de Petre Ispirescu, cu ilustrații de Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată. Între 1 și 10 noiembrie puteți admira în Ceainăria Verona planșele originale pe care Alexandru Ciubotariu a desenat, a lipit, a pictat și a dat contur unei noi lumi pentru basmul “Greuceanu”, care va apărea în premieră în cadrul târgului de carte Gaudeamus.
“Greuceanu” este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: să recupereze Soarele și Luna furate de zmei și să readucă lumina în regatul Împăratului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma în creaturi înaripate. Secundul său: Faurul-pământului, cu care e frate de cruce. Să-i urmărim în această aventură extraordinară culeasă din popor și publicată de Petre Ispirescu în 1882. Reinterpretată vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continuă și în ziua de azi – singura ei limită este imaginația cititorului.
Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din România, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolată din decupaje din ziare și straturi de hârtie colorată peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.