24 octombrie 2015

Expozitia internationala Bridges: The Language Of Comics

Bridges: The Language Of Comics
Artiști din 28 de țări ale Uniunii Europene într-o expoziție unică.


Larissa Candidată a Capital of Culture 2021, este gazdă, pentru prima dată, a unei expoziții de bandă desenată cu participare din 28 de țări ale Uniunii Europene care demonstrează bogăția culturală, și universalitatea expresiei benzii desenate care materializează mesaje, gânduri și sentimente.
Expoziția va însoțită pe durata întregii sale desfășurări de  evenimente, prezentări și ateliere legate de banda desenată pentru toate vârstele. În acest scop, și nu numai, la eveniment sunt invitați să participe artiștii D'Israeli din Marea Britanie, Zoltán Fritz din Ungaria, Alexandru Ciubotariu din România și din Grecia Tasos Apostolidis care vor susține evenimente paralele și care vor împărtăși cu publicul grec experiențele lor creative.
Întreg evenimentul se desfășoară între 24 octombrie și 10 noiembrie zilnic intrarea fiind liberă.

21 octombrie 2015

Romania pe divan


Între 10 octombrie și 15 noiembrie se desfășoară România pe divan program național de ateliere publice în care psihanaliza iese din cabinet pentru a întâlni cultura și societatea, cu dorința de ascultare și dialog.
În acest cadru, Pisica Pătrată va desena în timpul dezbaterilor “ceea ce aude”, permițându-și libertatea de a asocia creativ pe marginea temelor abordate și nu de a le ilustra demonstrativ. Gestul artistului este menit să ofere publicului un prilej de destindere și posibilitatea de a îndrăzni în dialog nu doar exprimări de idei, ci și de emoții.
Weekend-ul acesta suntem în București pentru dialogul dintre psihanaliză și antropologie pe o temă demnă de un divan psihanalitic: imaginarul poporului român. Invitat - Vintilă Mihăilescu, antropolog; gazdă - Alfred Dumitrescu, psihanalist. Intrarea liberă.