13 iunie 2006

intalnirea pentru comics


centrul ceh si hardcomics prezinta
ÎNTÂLNIREA PENTRU COMICS este un eveniment informal care aduce împreună artisti români si cehi reprezentativi pentru scenă. Republica Cehă are deja o tradiţie mai lungă în ceea ce priveste festivalurile de comics, două evenimente similare fiind deja organizate de colectivul de designeri si editori de la Divus. La Bucuresti vor fi prezenţi artisti cehi din Praga si din Brno, la a căror selecţie ne-au ajutat partenerii nostri Ivan Mečl, editor la revista Umelec si Tomaš Prokupek, editor al publicaţiei de comics AARGHH! din Brno. Timp de patru zile artistii si fanii de BD se vor întâlni, vor vorbi, vor desena si îsi vor prezenta proiectele în Bucuresti


I. VERNISAJ / JOI 15 IUNIE / 20h00 / LA OTA
Expoziţia de comics este deschisă la Ota în grădină, în bar si în galerie, prezentând diverse lucrări: postere, cărţi si alte proiecte recente din România si Republica Cehă. Ota este unul dintre răsfăţaţii mediului artistic din Bucuresti. În barul lui intim, până nu demult ţinut în...secret, s-au mâncat supe delicioase în fiecare joi si s-a dansat la petrecerile lungi din week-end, ceea ce ne face să credem că OTA este locul de întâlnire perfect si pentru echipele noastre. Locul are o galerie cu 3 camere, un bar cu 4 si o grădină spaţioasă, toate numai bune pentru găzduit benzi desenate.

II. LA DESEN ÎN SPATIUL PUBLIC / VINERI 16 IUNIE / 11h00 / BUCURESTI
Artistii se vor întâlni si vor desena pe benzi lungi de hârtie instalate în spaţiul public, în zone circulate situate în apropierea Galeriei lui Ota în sectorul 5.

III. DESCHIDEREA TÂRGULUI DE SELF-PUBLISHING “DO IT YOURSELF” / VINERI 16 IUNIE / LIBRÃRIA CÃRTURESTI / 19h00
În acelasi timp cu ÎNTÂLNIREA PENTRU COMICS, în cea mai mare librărie din Bucuresti, Librăria Cărturesti, are loc târgul de selfpublishing “Do It Yourself”. Târgul, o iniţiativă a grupului de artisti „2020”, expune fanzine, reviste, cărţi, CD-uri si alte tipuri de publicaţii independente din Estul si Centrul Europei. Centrul Ceh îl are ca invitat pe artistul Tomas Vanek, autor al târgului similar de self-publishing organizat la Praga. Pentru că publicarea cărţilor de comics este în mare parte legată de iniţiative private si de self-publishing, participanţii la ÎNTÂLNIREA PENTRU COMICS sunt si ei invitaţi să îsi expună lucrările în cadrul târgului “Do It Yourself”. Cele două expoziţii se adresează unor categorii diferite de public, în ambianţe diferite, ceea ce va atrage, sperăm noi, o audienţă mai largă si o atenţie sporită din partea media. Merită văzute!

IV. “COME TOGETHER AND DO WHATEVER” PENTRU IUBITORII DE COMICS / SÂMBÃTÃ 17 IUNIE
Ziua este deschisă pentru întâlniri între iubitorii de comics si artisti, aceste întâlniri informale permiţând schimbul de idei si de informaţii referitoare la proiecte realizate si posibile colaborări pe viitor.

V. BRUNCH LA OTA, ÎNTÂLNIREA FINALÃ / DUMINICÃ 18 IUNIE / 14h00Ultima întâlnire pentru comics este, din nou, pe Dr. Staicovici 26, La Ota, unde fanii de comics sunt asteptaţi la un brunch la ora 14h00.

2 comentarii:

Anonim spunea...

no bine.. si unde e ota asta? ca am facut gropi pe doctor staicovici cautand-o si tot la ceai la cotroceni am ajuns in final.
asa ca te rog, scoate un om din deruta si da un punct de reper pt local, daca nu chiar o adresa

Anonim spunea...

no bine.. si unde e ota asta? ca am facut gropi pe doctor staicovici cautand-o si tot la ceai la cotroceni am ajuns in final.
asa ca te rog, scoate un om din deruta si da un punct de reper pt local, daca nu chiar o adresa