02 februarie 2007

Concursuri de banda desenata


2 concursuri de banda desenata
primul concursul national de banda desenata
Cu ocazia organizarii Salonului International al Benzii Desenate de la Constanta in mai 2007, reteaua Aliantelor franceze din Romania, asociatia Jumatatea plina si Editura Corint prezinta concursul de Banda desenata in parteneriat cu Ambasada Franceza din Romania si editura Universalis.Acest concurs de creatie de Banda desenata este deschis tuturor tinerilor, amatori, ce locuiesc in Romania, au intre 13 – 23 ani si nu au lucrari de banda desenata deja publicate in reviste profesionale.
Concursul comporta :
- doua sectiuni: Adolescenti 13 – 17 ani, Tineri adulti 18 – 23 ani- premii speciale pentru benzi desenate in limba franceza->Concurentii pot trimite o singura plansa de banda desenata.->Tema concursului este : « A venit vacanţa… »->Plansa BD trebuie sa fie exclusiv în română sau franceză.->Concurentii pot trimite o singură planşă BD, în format A3, numai pe verso. Tipul de hârtie, numărul de cadre şi de culori sunt la alegerea candidaţilor. Toate tehnicile, tratari ale subietului si toate stilurile sunt autorizate.->Photocopiile sau plagierea altor autori de benzi desenate sunt interzise. Numai lucrarile originale sunt acceptate.
Planşele vor fi trimise prin poştă înainte de 15 aprilie 2007 (ultima zi a concursului) la următoarea adresă:
Concurs BD SCACStr. Emile Zola, nr. 6011847 Bucureşti
Pe spatele plansei BD, concurentul trebuie sa indice titlul lucrarii, numele si prenumele sau, data de nastere, adresa, nr. de telefon, e-mail, sectiunea in care candideaza.
mai multe detalii si noutati pe blogul concursului http://www.concursbd.blogspot.com/

al doilea are loc in cadrul Salonului European al Benzii Desenate Caracal 2007 Ediţia a III-a
Data de desfăşurare: 13-14 aprilie 2007
Sala de expoziţie: Foaierul Casei de Cultură

Concursul se desfăşoară pe o sigură secţiune: banda desenata, alături de care participantul va putea anexa şi ilustraţie BD.
Tema: crestinismul. Sunt acceptate toate tehnicile de realizare (clasice sau moderne). Nu sunt admise lucrările cu tentă obscenă sau ofensatoare. Concurenţii care au ocupat locurile I în ediţiile anterioare nu mai pot participa la concurs, ci au statut de invitaţi de onoare. Fiecare autor poate participa cu minim o lucrare de bandă desenată (B.D.) alături de care pot fi expuse spre jurizare trei ilustraţii BD. Lucrarea B.D. nu va depăşi trei coli format A3 sau A4 (alb/negru sau color). Dimensiunea ilustraţiei se va încadra între 13x18 şi 40x60 cm. Lucrările intrate în expoziţie, se vor returna după ce vor intra în foto-baza de date a Salonului (ulterior, ele vor fi incluse într-un album B.D. al secţiei de artă, al Casei de Cultură, album ce va fi prezentat în cadrul Zilelor Municipiului Caracal). Lucrările câştigătoare vor fi premiate şi vor putea participa mai departe, la saloanele de profil (naţionale sau internaţionale) din ţară. Creatorii vor scrie pe spatele lucrărilor (dreapta jos): NUMELE şi PRENUMELE, VÂRSTA, ADRESA, NR. de TELEFON, INSTITUŢIA (dacă este cazul!). Lucrările vor fi predate în plicuri sau colete, poştal sau direct la instituţia organizatoare Casa de Cultura Radu Şerban , str. Cuza Voda, nr. 8, tel. 0249 512067. Detalii puteţi afla şi la nr. de telefon mobil: 0743 568774 - Viorel Chirea. Data ultimă de primire a lucrărilor este 1 aprilie Jurizarea se va face până pe data de 8 aprilie, urmând ca pe 10 aprilie, să fie comunicate rezultatele.
detalii pe forumul dreamworld.

Niciun comentariu: