05 martie 2009

Fragmente

Vor fi expuse fotografii cu „pretenţie de mărturie“, nu cu „pretenţie de artă fotografică“
Adevarul, 22 ianuarie 2009
Desene care includ o lume comică sau caricaturală, undergroundistă, pasaje evident smulse dintr-o lume care de regulă se etalează cu ostentaţia celor care nu şed acolo unde le este locul, undeva jos, ci chiar la o suprafaţă ce nu conteneşte a ne izbi.
Atac, 20 ianuarie 2009
Intr-adevar, e mult mai incitant sa ochesti Pisica prin oras, sa o vezi cum prinde sens prin harababura arhitecturala, insa partea buna de a o vizita la galeria Mora este ca poti pleca acasa cu ea.
Metropotam, 23 ianuarie 2009
Bosumflata sau zambitoare, lenevind sau pozand in diva, pisica lui Ciubi se patrateste in miniaturile din expozitie, lucrari pe care artistul le-a facut, in mare parte, inainte de a sti ca vor fi expuse.
Money Express, 03 februarie 2009
E street art, dar şi-a luat drept nume de cod pisicapătrată. E un personaj cu apariţii urbane năstruşnice şi, deseori, efemere. Desenele de pe ziduri întregi se mută în galerie şi măsoară acum doar câţiva centimetri.
TimeOut Bucuresti, 14 ianuarie 2009
Alexandru Ciubotariu îşi recreează atelierul în galerie, un atelier care nu este, aşa cum credem cu toţii, eminamente în stradă. Street-artistul îşi are laboratorul său închis într-o agendă, unde desenele sînt schiţate în timp. Dar numai suprafeţele spaţiului urban pot genera acest tip de artă. Dilema Veche, 18 februarie 2009

fragmente din cateva articole care au aparut despre expozitia de la MORA. de remarcat este cel din cotidianul de scandal Atac care nu are nici o logica...un filmulet home-made al desenului din expozitia de la galeria MORA.

2 comentarii:

Radu spunea...

:)) cool. Ala din atac e susceptibil de posibilitatea unei analize de continut inteligibil :P Sau mai bine zis, pare oarecum a avea o logica... dar mie imi miroase a ceva rautacios. Adica.. "la locul lor acolo jos " ? ããã... ?!! Bãi... ia stai putin! Adicã cum adicã? Eu cred ca sunt ofticati :P si mult prea elevati in structuri semantice si metafore aluzive.

pãrerea mea !

ciubi spunea...

:))
este incredibil tot articolul >
http://www.atac-online.ro/20-01-2009/Galeria-MORA-prezinta-Pisica-patrata.html