24 decembrie 2013
Un An Nou Fericit!
Iată vin colindători, Târgul Cărtureștilor s-a deschis din nou. Ajuns la a opta ediție, micul târg de cadouri deștepte vă așteaptă în librării și pe Carturesti.ro între 30 noiembrie şi 31 decembrie, anul acesta și cu Pisica Pătrată.
Un An Nou Fericit!
19 decembrie 2013
The Gathering #2
De ziua noastră - sâmbătă, 21 decembrie, orele 20:00 - , facem o ghidușie mare, mare cât 1 AN PLIN DE IMBOLD LA ACUARELA: o colectivă prietenească - The Gathering #2 și un Imbold Party la Acuarela. Ce am făcut anul acesta vedeți aici http://cuimbold.ro/ și am făcut și un mic video care rezumă proiectele noastre http://www.youtube.com/watch?v=BBpijT5Rz1s .
Expoziția colectivă „The Gathering #2” reunește unii dintre artiștii care au expus anul acesta la Imbold, Galeria și este o expoziție aniversară cu MishaDiaconu, Claudiu Ciobanu, Pisica Pătrată, KITRA, NOPER, Andrei Argaetic, Victor Fota, Ana Andronic Buzu, George Roșu, Robert Obert, Mihai Teno, Mihai Rațiu și Paula Duță.
Intrarea liberă.
16 decembrie 2013
PlatonicForms
When street art becomes your visual playground. Pisica Patrata is one of the featured artists in PlatonicForms, the first documentary film about Romanian graffiti & street art.
Learn more: http://platonicforms.com
Street art ca playground vizual. Pisica Pătrată este unul dintre artiștii despre care veți putea afla mai multe în Platonic Forms, primul documentar despre mișcarea de graffiti și street art din România. http://platonicforms.com
13 decembrie 2013
Expozitia comiXconnection la Bucuresti
Expoziţia itinerantă comiXconnection – strip, bandă desenată, strip, képregény, стрип a sosit şi în Bucureşti. Deschiderea oficială vineri 13 decembrie, ora 18:00 la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.
Pe cât de diferite între ele sunt cuvintele care desemnează mediul benzii desenate în aceste limbi, pe atât de variate sunt formele pe care le îmbracă el în Croația, Slovenia, România, Ungaria sau Serbia. Istoria acestor forme reflectă la modul nemijlocit istoria politică precum și gradul de deschidere al societăților respective față de această formă de comunicare artistică. De aceea, granițele trasate între mainstream și underground sunt și ele diferite de la o țară la alta. comiXconnection prezintă așa-numitele independent comics – în sensul cel mai larg al acestui termen – din cinci țări diferite, punând în evidență atât deosebirile, cât și posibilele legături dintre ele.
Pe lângă artiştii din ţările amintite - din România sunt prezenţi cu lucrări artiştii: Ileana Surducan, Maria Surducan, Nicolae Timotei Drob, Matei Branea, Sorina Vazelina, Andreea Chirică, Alexandru Ciubotariu, Oana Lohan, Cristian Dârstar, Alexandra Gavrilă, Ana Maria Guguian, Mircea Pop, dar şi câteva prezentări de "reţele" care promovează așa-numitul independent comics.
Aici.
09 decembrie 2013
Lansare GREUCEANU
Joi, 12 decembrie, de la ora 19:00, în Café Verona, Cărtureşti, Editura Vellant vă invită la o întâlnire cu un super-erou local, văzut prin ochii lui Alexandru Ciubotariu, artistul care ilustrează cel mai recent volum al colecţiei Pasărea Măiastră de la Vellant: “Greuceanu”.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe ilustrate pe care autorul le va realiza pe loc din hartie de mătase, aracet și carioci, reluând astfel câteva dintre tehnicile de lucru aplicate în volum.
Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din România, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolată din decupaje din ziare și straturi de hârtie colorată peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.
“Greuceanu” este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: să recupereze Soarele și Luna furate de zmei și să readucă lumina în regatul Împăratului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma în creaturi înaripate. Secundul său: Faurul-pământului, cu care e frate de cruce. Să-i urmărim în această aventură extraordinară culeasă din popor și publicată de Petre Ispirescu în 1882. Reinterpretată vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continuă și în ziua de azi – singura ei limită este imaginația cititorului.
05 decembrie 2013
Voci si povesti colorate la Sala Radio
Sâmbătă, 7 decembrie, la ora 18.45, în foaierul central, înaintea concertului Christmas Fantasy susţinut de Corul de Copii Radio, Editura Casa Radio vă invită la vernisaj şi lansare de carte+CD pentru copii.
Expoziţia cu titlul Voci şi poveşti colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover art pentru copii este o retrospectivă care include cele mai frumoase cărţi ilustrate pentru cei mici. Atelierele artiştilor îşi dezvăluie secretele. Vor fi expuse schiţe, desene originale, secvenţe de benzi desenate, decupaje – tot ce a dus la produsul final: cartea ilustrată. Va fi reconstituit mediul sonor în care artiştii au creat, alături de Prinţ şi cerşetor, Cippolino, Cocoşelul neascultător, Nils, Münchausen, David Copperfield, Nastratin Hogea, Capra cu trei iezi, Apolodor şi Motanul Arpagic.
Aceştia sunt artiştii – nume consacrate sau tineri aflaţi în ascensiune, autori de ilustraţie de carte şi BD – care au interacţionat cu personajele marilor capodopere ale literaturii pentru copii şi tineret: Vasile Socoliuc, Puiu Manu, Cristiana Radu, Ana Botezatu, Lavinia Trifan Pop, Ionuţ Popescu şi Alexandru Ciubotariu.
Cu această ocazie, va avea loc lansarea noilor cărţi sonore dedicate copiilor, în prezenţa lui Alexandru Ciubotariu, coordonatorul artistic al colecţiilor de audiobook-uri Radio-Prichindel (noua serie de BD+CD) şi Noapte bună, copii!,: Cocoşelul neascultător de Ion Lucian (înregistrare din 1961), Motanul încălţat de Charles Perrault (înregistrare din 1970), Trei poveşti de Ion Creangă (citite de Mihail Sadoveanu, Dumitru Furdui, Alexandrina Halic, înregistrări din 1952, 1962 şi 2013), Întâmplări cu şi fără Arpagic de Ana Blandiana (în lectura autoarei, înregistrare din 2004), şi Cartea cu Apolodor de Gellu Naum (în lectura Alexandrinei Halic; înregistrare 1998; 2013).
Accesul la eveniment se face pe baza biletelor achiziţionate pentru concertul Christmas Fantasy susţinut de Corul de Copii Radio.
Expoziţia este deschisă publicului în perioada 9 decembrie 2013-2 martie 2014.
02 decembrie 2013
in VICE
Pisica Pătrată în Vice în rubrica cu pagini din carnețelele artiștilor, o rubrică surprinzătoare prin diversitate și amploare.
De ce e pisica pătrată și nu dodecaedră? Oamenii de știință continuă să investigheze. Nedumeriți de manifestările aberației biologice, au dezvoltat câteva teorii...
restul in Vice.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)