09 decembrie 2013

Lansare GREUCEANU


Joi, 12 decembrie, de la ora 19:00, în Café Verona, Cărtureşti, Editura Vellant
vă invită la o întâlnire cu un super-erou local, văzut prin ochii lui Alexandru Ciubotariu, artistul care ilustrează cel mai recent volum al colecţiei Pasărea Măiastră de la Vellant: “Greuceanu”.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe ilustrate pe care autorul le va realiza pe loc din hartie de mătase, aracet și carioci, reluând astfel câteva dintre tehnicile de lucru aplicate în volum.
Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi street artists din România, autor de benzi desenate, ilustrator şi creatorul personajului urban Pisica Pătrată. Povestea lui Greuceanu i-a inspirat o lume bricolată din decupaje din ziare și straturi de hârtie colorată peste care au trecut cu pricepere creionul și pensula.
“Greuceanu” este povestea unui super-erou local. Misiunea lui: să recupereze Soarele și Luna furate de zmei și să readucă lumina în regatul Împăratului Roșu. Puterile lui secrete: un paloș fermecat și capacitatea de a se transforma în creaturi înaripate. Secundul său: Faurul-pământului, cu care e frate de cruce. Să-i urmărim în această aventură extraordinară culeasă din popor și publicată de Petre Ispirescu în 1882. Reinterpretată vizual de ilustratorul Alexandru Ciubotariu, povestea continuă și în ziua de azi – singura ei limită este imaginația cititorului.

2 comentarii:

ciubi spunea...

Pentru cei care nu au ajuns la Lansarea GREUCEANU, un set de imagini de la Vellant. Multumesc celor prezenti si celor care si-au dorit sa fie acolo.

https://www.facebook.com/vellant/media_set?set=a.762298913784506.1073741832.100000132144266&type=1

claus web spunea...

Nu as fi ajuns acolo, insa sunt mandra sa stiu ca exista oameni care rescriu elemente vechi in maniera lor, pastrand efectele principale. Este o supriza si ar fi extraordinar daca artistul ar ajunge in tara, la sediile Crturesti si la alte librarii sau sedii de cultura moderna, ca sa spun asa.