24 septembrie 2011

Istoria benzii desenate româneşti la Biblioteca Naţională a Spaniei

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează expoziţia „Istoria benzii desenate româneşti“, curator: Alexandru Ciubotariu, în perioada 26 septembrie – 9 octombrie 2011, în colaborare cu Guvernul Spaniei, prin Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a Spaniei. Expoziţia va putea fi văzută pe gardul exterior al Bibliotecii Naţionale a Spaniei, la intersecţia dintre Calle Jorge Juan şi Paseo de Recoletos.
Selecţia prezintă, prin intermediul a trei etape: „Vârsta de Aur“ (1891-1947), „Socialism şi BD“ (1948-1989) şi „Banda Desenată Contemporană“ (1990-2011), atât evoluţia fenomenului şi a tehnicii BD în România (trecerea de la alb-negru la color, rafinarea scenariilor, a detaliilor, complicarea sau simplificarea bulelor de dialog), cât şi paradoxurile acestei evoluţii.
Prezentarea expoziţiei va avea loc pe 27 septembrie, la ora 19.00, la sediul ICR Madrid, în prezenţa curatorului Alexandru Ciubotariu.

4 comentarii:

Anonim spunea...

hello domnule pisicapatrata :D
as vrea sa va intreb unde ati printat aceste stickere pe vinil transparent, ca cel din poza asta: http://www.flickr.com/photos/2efs/6216660697/in/photostream
imi puteti raspunde pe flickr daca aveti cont:D
o zi buna,
2efs

ciubi spunea...

Nu este sticker pe vinil transparent ci este autocolant taiat la cutterploter. :)

Anonim spunea...

scuze....nu am fost atenta:D
eram curioasa unde as putea sa-mi fac asa ceva in Bucuresti pentru ca nu cunosc prea bine orasul
oricum multumesc de informare

ciubi spunea...

Nu trebuie sa iti ceri scuze. Am vrut doar sa te informez. Eu le-am facut la un amic, dar sunt sigur ca poti gasi si e bine sa stii ce sa ceri. Toate bune.