02 august 2007

Albumul club 106

club 106 -alexandru"ciubi"ciubotariu 48 de pagini, full-color, disponibil în toată ţara
CORINTeens si Jumateatea Plina au lansat in colectia "printfreindly nr.1" primul album de benzi desenate adaptare pentru print a unor webcomics. Albumul se cheama "club 106". E prima initiativa de acest gen din Romania si se pare ca va avea urmari.
Seria "club 106" a început ca un fel de corespondenţă între mine şi câţiva prieteni cu care mai joc din când în când tenis de masă. Pe lângă jocul efectiv de ping-pong ne distram foarte tare, iar prin aceste strip-uri mi-am propus să surprind câteva dintre momentele trăite împreună.
Deci 80 la sută din poante, scenariul seriei este bazat pe situaţii reale, aşa numitele "inside jokes". O vreme, stripurile au circulat de la unii la alţii, în general în cercul nostru de prieteni şi am fost încurajat să lărgesc cercul, audienţa seriei... făcându-le publice pe blogul meu; asta se întâmplă la aproape un an după ce am desenat primul strip din serie. Ceva foarte personal devenea astfel public. Reacţiile au fost din cele mai diferite, cele mai multe fiind de apreciere.
Povestea se învârte în jurul unui grup de prietenii care au ca pasiune ping-pong-ul, nu neapărat pentru performanţa sportivă ci mai mult ca modalitate de a petrece timp împreună şi a se distra. Numele de "club 106" vine de la apartamentul 106 în care a stat o perioadă unul din prietenii mei şi unde se găsea masa de ping-pong în jurul căreia ne întâlneam cu toţii să jucăm. Cu personajul principal - Ciubi - e o poveste mai lungă dar nu foarte spectaculoasă. L-am mai folosit ca personaj în mai multe benzi desenate (lucru destul de des întâlnit la autorii de BD), culminând, poate, cu seria de stripuri "Ciubi în redacţia Story" care a apărut cam un an de zile în revista Story.Pe viitor el va continua într-o formă sau alta... depinde de inspiraţie şi de meciurile de ping-pong.

aici un articol aparut ieri in Cotidianul.

Niciun comentariu: